26.2.2010 – Recept na pivní škvarky

2010
02.26

Pivní škvarky

Suroviny:

  • 500 ml světlého piva
  • 500 g sádla na škvaření
  • 1 žlutá cibule
  • 1 feferonka
  • sůl
  • mletá sladká paprika
  • může být i pažitka (je-li po ruce a chutná-li vám)

Příprava:

Pivo nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Přidáme na kostičky nakrájené sádlo a mícháme. Když se pivo vyvaří a kostičky sádla se začnou škvařit, zmírníme teplotu a pomalu je doškvařujeme, dokud nezezlátnou. Sádlo slijeme a škvarky necháme vychladnout.

Studené škvarky umeleme společně s nakrájenou cibulí, přidáme nadrobno nakrájenou feferonku a pažitku, osolíme, okořeníme a vše důkladně promícháme.

Mleté pivní škvarky jsou ideální k namazání na topinky. Vyškvařené sádlo použijeme obvyklým způsobem (nebo věnujeme tomu, kdo ho používá). A k pivním škvarkům samozřejmě dobré pivo!

František krájí cibulku, ale jarní, do škvarků použijte obyčejnou žlutou

František krájí cibulku, ale jarní, do škvarků použijte obyčejnou žlutou

Your Reply

You must be logged in to post a comment.