Pivní škvarky
Suroviny:
- 500 ml světlého piva
- 500 g sádla na škvaření
- 1 žlutá cibule
- 1 feferonka
- sůl
- mletá sladká paprika
- může být i pažitka (je-li po ruce a chutná-li vám)
Příprava:
Pivo nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Přidáme na kostičky nakrájené sádlo a mícháme. Když se pivo vyvaří a kostičky sádla se začnou škvařit, zmírníme teplotu a pomalu je doškvařujeme, dokud nezezlátnou. Sádlo slijeme a škvarky necháme vychladnout.
Studené škvarky umeleme společně s nakrájenou cibulí, přidáme nadrobno nakrájenou feferonku a pažitku, osolíme, okořeníme a vše důkladně promícháme.
Mleté pivní škvarky jsou ideální k namazání na topinky. Vyškvařené sádlo použijeme obvyklým způsobem (nebo věnujeme tomu, kdo ho používá). A k pivním škvarkům samozřejmě dobré pivo!