27.3.2010 – Třináctá a čtrnáctá hádanka

2010
03.27

Nemohli jste se dočkat nových hádanek? Další dvě jsou vám k dispozici… A chcete-li vědět víc, poslechněte si pořad Vyvalte sudy na Regině (více v rubrice „Pořad Vyvalte sudy“) nebo si kupte naši knihu Pivo jako křen (více v rubrice „O knize“)

13. Co způsobuje „dozvuk“ piva?

14. Jak poznáme kvalitní pěnu?

Jsou hospody, hospůdky a restaurace, kam se rádi vracíme (zdroj: flickr.com)

Jsou hospody, hospůdky a restaurace, kam se rádi vracíme (zdroj: flickr.com)

A ještě pro úplnost správné odpovědi:

13. Co způsobuje „dozvuk“ piva?

Chuť pít dál nebo přijít na pivo příště znovu. Je to pocit v ústech po požití piva. Ideální je, když chuť pomalu doznívá a nezůstanou žádné nelibé pocity.

kvalitní pěna

Kvalitní pěna (odborníky ale neoblafnu, toto je pěna, která se tvoří ve spilce při kvašení piva :) )foto:V.Joza

14. Jak poznáme kvalitní pěnu?

Prostřednictvím odborníků ve výzkumných ústavech. Nebo sami pomocí sirky, kterou na pěnu položíme a ona by ji měla udržet. Nejjednodušším testem bude pohled na sklenici po vypití piva – uvidíme, zda pěna takzvaně kroužkovala.

Your Reply

You must be logged in to post a comment.