7.3.2010 – Čeští muži jsou nejgalantnější v Evropě!!!

2010
03.07

ČEŠTÍ MUŽI JSOU NEJGALANTNĚJŠÍ V EVROPĚ!!!

Roste počet žen, které od muže čekají zaplacení útraty na rande

V České republice představuje pivo silný socializující prvek a hraje velkou roli i v partnerských vztazích. Tradiční otázkou ale je: kdo to zaplatí? Díky krizi stoupl o 15 % počet Češek, které očekávají, že na prvním rande za ně muž v restauraci zaplatí celou útratu.

Tyto dámy mají naštěstí při dalším rozvoji vztahu dobré vyhlídky, protože zajde-li na pivo stálá partnerská dvojice, čeští muži jsou nejgalantnější v Evropě: 97 % z nich totiž počítá s plným uhrazením útraty i za svůj protějšek. Ukazují to výzkumy Plzeňského Prazdroje a společnosti SABMiller*.

Chlapi, platíte pivo i za svou partnerku?

Chlapi, platíte pivo i za svou partnerku?

Stoupl počet Češek, které očekávají, že za ně muž na prvním rande zaplatí útratu

Na prvním rande očekává 73 % českých žen, že útratu v restauraci zaplatí muž. To je o 15 % více než v roce 2007, kdy ženy více inklinovaly k platbě „půl na půl“. Dobrá zpráva pro ně je, že 92 % českých mužů se samo od sebe chystá celou útratu zaplatit. I to je o něco víc než dříve.

Vůči stálým partnerkám jsou čeští muži nejgalantnější v Evropě, v Rusku za ženu platí jen každý druhý muž

S uhrazením celé útraty za posezení u piva se stávající partnerkou počítá 97 % českých mužů. Druzí nejlepší jsou Poláci (95 %), naopak nejméně kavalírští jsou Rusové (jen 54 %).

Pozvání na pivo na letní dovolené - zdroj:flickr.com

Pozvání na pivo na letní dovolené - zdroj:flickr.com

Očekávání českých žen, že muž zaplatí celou útratu, od roku 2007 o něco vzrostlo (ze 72 na 76 %) a také ony jsou v tomto evropskou špičkou  – na druhém místě to nejvíce očekávají Rusky (65 %), naopak s nejmenší galantností od mužských protějšků počítají Britky a Holanďanky (shodně 34 %).

*Výzkumy se zpracovávají na vzorku více než 6 tisíc plnoletých osob, které pijí pivo alespoň jednou za dva týdny. Statistické šetření probíhá ve 12 evropských zemích.
V každé zemi odpovídá přibližně 500 respondentů, z toho 70 % mužů a 30 % žen.

zdroj: Plzeňský Prazdroj

Your Reply

You must be logged in to post a comment.